top of page
סיון גונן

5 טיפים חשובים לסידור כלי ששת המטבח


מגירה עם כלי ששת במטבח
כמה קולפנים בן אדם צריך

יכול להיות שאתם שואלים: מזה כלי ששת בכלל? אז אם המושג הזה זר לכם, אל דאגה, תיכף

נעשה סדר ותווכחו לדעת שזו קטגוריה מאוד פופולארית במטבח שלכם, אפילו אם לא הכרתם

את השם המפונפן שלה.

אז כשאומרים כלי ששת הכוונה לכל כלי הבישול הידניים שהם אינם חשמליים כגון:

כפות בישול (עץ/ סיליקון), תרבדים, מצקות, קופלנים, סכיני חיתוך גדולים, חותך פיצה,

כותש שום, כף גלידה, כפות מדידה, מגרדת, סוחט לימון ידני, מפריד ביצים, פותחנים,

מערוך וכן הלאה...

 

ועכשיו.. אחרי שכולנו סגורים על הקטגוריה הזו במטבח, בואו נדבר על "הפיל" שבתוך המגירה

הזו אצלכם במטבח. לרוב, הקטגוריה הזו מבולגנת ועמוסה, מכילה מלא כפילויות ופריטים

שאנו לא צריכים ולא פרקטיים לשימוש במטבח.

כלי ששת זה כמו בגדים, ממש כמו שיש לנו מס' פרטי לבוש שאנחנו מאוד אוהבים ללבוש וכל השאר יכולים לשכב בארון שנים, כך זה גם בנוגע לכלים ידנייים במטבח. יש מס' מצומצם של כלים שהם בשימוש יומיומי [קולפן, כף בישול וסכין החיתוך המועדפים שהם תמיד בשימוש]

וכל השאר, מעלים אבק במגירה ויוצרים עומס. אז בואו נעשה סדר בבלגן ולשם כך הכנתי

לכם את חמשת הטיפים שלי לסידור כלי הששת שתוכלו ליישם כבר במיידי.

 

1.מה משאירים ומה משחררים?

בחרו את כלי הששת שאתם אוהבים ואלו שכיף לכם להשתמש אגב, זה מאוד פשוט וברור.

יש את הכפות שאנו אוהבים לבשל בהן ויש את אלו שלא. יש את הקולפן שאנו אוהבים להשתמש

בו ויש את זה שמוריד לנו חצי מלפפון בעת השימוש. יש את הכותש שום האהוב ויש את זה

שלא עובד כלל. יש את הסכין חיתוך ה- Must  שאתם לא יכולים בלעדיו ויש את אלו

ששנים שוכבים במגירה. בקיצור, הבנתם את הסיפור ובעיקר כאן, בכלי הששת חשוב לחשוב

על כל הפרמטרים כי הם תופסים הרבה מקום באיזור האחסון.

 

2. מה לגבי כפילויות?

שימו לב לנקודה זו. פה, תקום או תיפול מגירת הכלי הששת שלכם ולמה אני מתכוונת? תחשבו טוב כמה כפות בישול אתם צריכים, כמה תרבדים צריך, הרי אנחנו לא בית הפנקייק.

תחשבו כמה מערוכים צריך, כמה מפצחי אגוזים צריך- הרי אנחנו לא יושבים תחת עץ הפקאן

כל היום ומפצחים אגוזים, הלוואי נכון? וגם אם כן, עדיין אחד יכול להספיק.

תסתכלו פה בתמונה ותראו כמה פותחנים גילינו במגירה של לקוחה שלי.




3. איפה ממקמים כלי הששת במטבח?

לרוב יש לנו 3 אופציות למקם כלי ששת במטבח: על השייש, בתלייה או במגירה.

בואו נעבור רגע על שלושת האופציות כדי שניישר קו בנושא.


אחסון במעמד על השייש- כמובן שאם זה נוח לכם, אני האחרונה שתגיד לכם להוריד מהשייש

למרות שאני כן מלמדת שהשייש צריך להיות מפונה עד כמה שניתן ומה שאפשר לאחסן

במגירות/ ארונות זה עדיף מאשר לאחסן על השייש.

אבל אם אתם מאחסנים על השייש, תוודאו שהמתקן אחסון קומפקטי, נוח, אסתטי ואפשר

להרים אותו בקלות כדי להעביר סמרטוט. עוד דבר, ודאו שיש בו אך ורק את כלי הששת

שאתם משתמשים ביום יום. זה דיי מעצבן לשלוף תרבד ובטעות להוציא על הדרך את

המערוך כי הכל עמוס שם...

 



אחסון כלי ששת בתלייה- אני באופן אישי אוהבת תלייה ולי יש כלי ששת שמאוחסנים בתליה על הקיר. אלו כלי ששת שהם בשימוש יומיומי בלבד וכל השאר במגירה. על כל וו תליה יושב רק כלי ידני

אחד כדי לא לייצר עומס בעיניים ובתפעול.






אחסון במגירה - אם יש לכם מגירה נפרדת לאחסון כלי ששת מהסכו"ם, כמובן שזה עדיף אך לא לכולנו יש את הפריוולגיה הזו במטבח. אם הששת והסכו"ם הם באותה מגירה, צריכה להיות הפרדה מאוד ברורה בין שני התחומים כמו בתמונה הזו למשל...





4.איך מאחסנים כלי ששת במטבח?

כאשר אנו מגיעים לשלב האחסון, מומלץ לאחסן לפי עקרון החלוקה שאני מלמדת. למה הכוונה?

מאוד פשוט! לייצר הפרדות בין כלים ידניים שיש להם מכנה משותף.

כלומר כפות מעץ וכפות בישול, אפשר לאחסן ביחד בכלי איחסון שיכול להכיל את כל הכפות.

אם זה לא אפשרי, חשבו איך אתם יכולים לייצר הפרדות לדוגמא בין הכפות

וכלי ששת אחרים המאוחסנים באותה מגירה. שימו לב לתמונה שמראה לכם את ההפרדות.




 4. תכלס' - איך מסדרים את כלי הששת?

אז לאחר שהבנו את כל הניואנסים בנוגע לכלי הששת שלנו במטבח, הנה הצ'ק ליסט

שייקח אתכם שלב אחר שלב וייצר לכם איחסון כלי ששת מסודר ומאורגן שיחזיק

מעמד לעוד הרבה זמן.


-רכזו את כל הכלי ששת למקום אחד.


-מיינו את כלי הששת וזכרו את כל הניואנסים הקטנים שהזכרתי למעלה. הם יעזרו לכם לדייק

את המיון ולהחליט מה משאירים ומה משחררים.


-שחררו את כל מה שאתם מוסרים. שימו בשקית והעבירו הלאה [הוציאו מהבית]. גני ילדים נהנים ממצקות ותרבדים והם ישמחו לקבל את הכלים שאינם חדים ומסוכנים.

זכרו שמה שלא משרת אתכם יכול לשרת מישהו אחר וכך שני הצצדים מרוויחים.


-אחסנו את כלי הששת אחרי מיון. אם אתם מאחסנים במגירה, צרו הפרדה ברורה בין סכו"ם לכלי ששת וגם בין הכלי ששת עצמם לפי עיקרון החלוקה שהסברתי למעלה. אני מוסיפה לכם פה כמה פתרונות אחסון מחנות האונליין של קימונו, שיכולים לעזור לך לייצר הפרדות נוחות ופרקטיות במגירה כמו סט הקופסאות הלבן שלי. בנוסף מוסיפה מעמד מומלץ במיוחד לנייר סופג כדי שלא יישב על השיש וגם מעמד טרפז בו ניתן לאחסן כלי ששת על השייש [ בצורה אסתטית] ומוצרי מזווה שונים.







אז נראה לי שהגענו לסיום. זו משימת סידור נחמדה ומתוחמת שלא תיקח לכם הרבה זמן ותיתן לכם הרבה נחת..... מניסיון. שיהיה בהצלחה, תהנו מהסידור וספרו לי אם הטיפים עזרו לכם.



 

למעבר לפודקאסט שלי- למה לא מוצאים שום דבר בבית הזה- לחצו כאן

 

 

מוזמנים לעקוב אחריי בערוצים השונים

ברגע שתעקבו, תוכלו להתעדכן בכל מה שחדש ומעניין בעולם שלי. תוכלו למצוא תוכן מגוון ומעניין, הכולל כתבות, וידאו, תמונות ועוד בערוצים השונים שלי



408 צפיות0 תגובות

Comments


  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
  • Whatsapp
bottom of page