top of page

שיטת

קון- מארי

מהי שיטת קון מארי

שיטה לסידור וארגון הבית שהומצאה ע"י מארי קונדו מיפן, המאסטרית העולמית לסדר וארגון. השיטה מלמדת אותנו איך לסדר את הבית דרך 5 הקטגוריות של כל החפצים הנמצאים בביתנו: בגדים, ספרים, מסמכים, כל מיני, חפצים סנטימנטליים.

בשונה משיטות אחרות, בשיטת קון מארי אנו לא מסדרים את הבית לפי חדרים (לא עוברים חדר חדר) אלא מסדרים אותו לפי קטגוריות, מה שמאפשר לנו ליישם את הסדר בצורה יסודית בכל אחת מקטגוריות הסידור בבית. וזו גם אחת הסיבות למה הסדר של שיטת קון מארי מהפכני ,מחזיק מעמד ועובד לאורך זמן.

המטודה של שיטת קון- מארי, מלמדת אותנו להשאיר בביתנו את הפריטים שמעוררים בנו שמחה ושפרקטיים עבורנו. כאשר אנו מחליטים להתמקד בלהשאיר את החפצים שמשמחים אותנו, קל לנו לזהות את המיותר ואת העומס שנמצא בביתנו. מטרתנו בתהליך קון מארי הוא לשחרר בהדרגה את החפצים שלא מעוררים בנו שמחה וזו ע"מ ליצור בית נעים, מסודר, מאוורר ומדויק גם ברמת האנרגטית וגם ברמה הפיזית.

על מנת שנוכל להשתחרר מהעומס ומהבלגן ולחיות חיים יותר מסודרים, עלינו ליישם את שיטת קון מארי לפי הסדר כדי שלא נחזור למצב הקודם בו היינו לפני שיצאנו לתהליך קון מארי. הסדר הנכון הוא ליישם את הקטגוריות לפי הסדר.

חמשת הקטגוריות
unnamed (5).png

בגדים ונעליים 

1.

בממוצע אנו לובשים 17% מפרטי הלבוש שיש ברשותנו. המטרה ביישום שיטת קון מארי היא להפוך את ה 17%  לנגישים ושהם יהוו את תכולת ארון הבגדים שלנו. כשאנו מדייקים בכמות הבגדים שיש ברשותינו ומשאירים את הבגדים האהובים והשימושיים, ניתן למצוא כל בגד בקלות ולהתנהל עם הבגדים שלנו בצורה נוחה ופרקטית. בעזרת שיטת קיפול ייחודית אותה אנו לומדים, הארון שלנו יישאר מאוורר ומסודר לאורך זמן.

unnamed (7).png

ספרים

2.

"אולי יום אחד אני אקרא"

הינו המשפט הנפוץ ביותר כאשר ניגשים ליישם מיון בקטגוריית הספרים לפי שיטת קון מארי. עלינו להבין ש "יום אחד" זהו יום דמיוני שלרוב אינו מגיע. אם יש ברשותנו ספרים שישבו על המדף כל כך הרבה זמן ולא קראנו אותם, סביר להניח שלא נקרא אותם.  המטרה לפי שיטת קון מארי היא להשאיר את הספרים שאנו אוהבים ומעוררים בנו שמחה. כך נוכל ליצור את ספריית החלומות שלנו בבית. אין ספק שזוהי קטגוריה מאתגרת אך עם הכלים הנכונים והשאלות המנחות, ניתן לדייק את כמות הספרים בביתנו.

unnamed (4).png

מסמכים וניירת

3.

זו ללא ספק אחת הקטגוריות המאתגרות ליישום אך לאחר שעושים בה סדר, זו הקטגוריה עם תחושת הסיפוק הגדולה מכולן. לפי שיטת קון- מארי אנו לומדים איזה מסמכים מומלץ לשמור ולכמה זמן והכי חשוב איך לאחסן מסמכים במינימום תיקיות כדי שהסדר יישמר. את הניירת אנו מתייקים לפי 3 נושאים בלבד: צורת התיוק כל כך מהפכנית שזכתה להצלחה מסחררת בכל העולם.

unnamed.png

מטבח וכל מיני

4.

לפי שיטת קון מארי זוהי הקטגוריה הגדולה ביותר ומכילה את כל מה שלא נכלל בקטגוריות הבגדים, ספרים, מסמכים וחפצים סנטימנטליים. הקטגוריה כוללת בתוכה אביזרי מטבח, אביזרי אמבטיה, אביזרי ניקיון, מחסן, כלי חשמל, משחקי ילדים, קוסמטיקה, מצעים, מגבות, פרטי אומנות, יצירה ועוד. לפי שיטת קון מארי אנו יוצרים סדר בכל מגירות הפיצפ'קעס ולומדים איך למיין פריטים אלו ולאחסנם לפי תתי קטגוריות כדי שנוכל למצוא כל פריט בקלות.

unnamed (1).png

סנטימנטלי

5.

לפי שיטת קון מארי זו הקטגוריה האחרונה והרגשית מכולן. אנו מגיעים אליה בסוף התהליך כאשר אנו "משופשפים" ומיומנים בתהליך השחרור. גם פה, הקו המנחה הוא להשאיר את  הפריטים/ הזיכרונות שמשמחים אותנו וממלאים את ליבינו ולהם אנו נותנים מקום מיוחד בביתנו.

  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
  • Whatsapp
bottom of page