top of page
  • סיון גונן

איך עושים סדר במזווה שלב אחר שלב



האם יש לכם מושג מה קורה במזווה שלכם


תגידו לי בבקשה ועם יד על הלב,

מה המצב של המזווה שלכם בבית?

יש לכם מושג מה הולך שם?

כמה רסק עגבניות יש לכם?

מה מצב הקמח?

וכמה קופסאות שימורים

של תירס וזיתים יש בבית?


כמה שרוולים של כוסות חד פעמי,

קניתם בקנייה האחרונה בשופרסל?

וכמה פירות יבשים,

שקדים וצימוקים,

אתם קונים עכשיו במבצעי ט"ו בשבט?

הרי השבוע בגלל החג,

חבל לא לקנות/ להזמין

מארזים של פירות יבשים

כשהמחירים ממש במבצע.


מוכר לכם השיח הפנימי הזה

של חבל לא לקנות עכשיו?.

ואגב זה לא רק בט"ו בשבט,

זה קיים בפורים, פסח ובכל חג.

ואפילו גם בלי קשר לחג,

בכל שבוע, מוצר אחר נתפס ברשת,

עליו מציעים מבצע בלתי נשכח

בתמורה לקנייה של כמה מארזים

מאותו מוצר.


אז הרשו לי להזכיר לכם,

שהנחות מועדון, מבצע 1+1,

מוצרים במחיר מוזל,

תמיד יש,

ותמיד יתנו לנו להרגיש,

שרק עכשיו יש מבצע

והשאלה הגדולה היא:

האם אנו מנהלים את המבצע לטובתנו,

או אם המבצע מנהל אותנו.


הרי ,כל מבצעי אחד פלוס אחד,

גורמים לחבילות האקסטרא שלנו,

שאנו לא מגיעים בכלל להשתמש בהם

להעלות אבק על המדפים במזווה...

וזה בדיוק העומס

אותו אנו מכניסים לביתנו,

כל פעם בתחפושת אחרת

פעם זה אוזני המן,

פעם זה מצות, תירוש, דבש,

שרוולים של כוסות חד פעמיות,

מפיות, נרות, מה לא??


הנקודה שלי בעצם בדיוור הזה,

היא שמתוך הנסיון שלי

בליווים אישיים עם הלקוחות שלי,

כאשר אנו מגיעים למחלקת המזווה,

יש שם חגיגה גדולה

והיא לא בסנוקר

היא ממש מתחת לאף שלנו,

במחלקת המזווה במטבח.

ושם יש לנו הכל מהכל,

לכל חג, יומולדת, ובכפילויות

וזה סתם חבל ובזבוז של כסף.


ולמה בכפילויות?

כי פתאום כשעושים סדר במזווה,

מגלים אין סוף מארזי טונה,

עשרות קופסאות של רסק עגבניות

פתיתים מכל הסוגים,

פסטות מסולסלות, ובצורת פפיון.

פירורי לחם זהובים או פנקו

עדשים מכל הצבעים והמינים,

ופתאום צץ לו דוחן שאין לאף אחד מושג

מה עושים איתו בעצם.

ואז אנו מבינים שבעצם המזווה שלנו,

הוא כמו רמי לוי קטן

ויש בו שפע ומכל טוב.


כשאני מלמדת איך יוצרים סדר פרקטי,

כזה שמחזיק מעמד,

במחלקת המזווה שלנו במטבח,

אז היתרון הגדול שמתקבל הוא

שאנו רואים את כל המצרכים שלנו

ומודעים לכמויות של כל דבר,

ואז יש לנו שליטה על המצב,

ולא קונים מוצרים שכבר יש לנו

בגלל שלא ראינו אותם במזווה

ואז לא מוציאים כסף פעמיים,

לא יוצרים עומס ובלגן,

אלא יוצרים דיוק

גם בהתנהלות וגם בצרכנות.


בנוגע למיון פרטי המזווה,

פה זה דווקא הולך לנו יותר בקלות

בהשוואה לקטגוריות אחרות.

למה? כי מה שפג תוקפו מין הסתם,

מבחינת תאריך, הולך לשחרור,

ומה שיושב על המדף שנים ולא פתחנו,

סביר להניח שלא נפתח,

ולכן המיון הוא יותר קל ומהיר.


אבל מה שכן מצריך מחשבה במזווה,

הוא דווקא האחסון,

כי פה, אם לא נחשוב על פרקטיקה,

אנו מהר מאוד יכולים

למצוא את עצמנו שוב בבלגן.

וגם אם יש לנו מגירות נשלפות במזווה,

זה לא אומר שזה מספיק כדי

לייצר סדר שעובד ומחזיק מעמד.


קודם כל, לכל מגירה צריך להיות נושא:

מגירת שימורים, מגירת אפייה,

מגירת יבשים, רטבים וכן הלאה...

וגם אם יש לנו מזווה ללא מגירות,

כלומר מזווה שהוא רק עם מדפים,

עדיין צריך לחלק את המדפים לנושאים:

למשל: חצי מדף לשימורים וחצי לרטבים...


אחרי שהגדרנו את החלוקה,

אני ממש ממליצה לשים את

פירטי המזון הקשורים לאותו נושא

במיכל איחסון שקוף,

גם אם יש לכם מגירות נשלפות.

ברגע שאני מייצרת "בית" מוגדר

לכל פריט מזון לדוגמא שימורים,

הסבירות שהסדר יישמר לאורך זמן,

היא מאוד גבוהה. לדוגמא אצלי:

כל הרטבים שקשורים לפסטה

וכל רסקי העגבניות

נמצאים בארגונית אחסון שקופה אחת.

כך אני יכולה לראות את הכל,

מה יש לי וכמה...וגם כשאני קונה בסופר

רוטב עגבניות מסויים שנגמר לי,

אני לא מניחה אותו סתם באופן שרירותי,

על המדף או באיזו מגירה.

הארגונית השקופה מול עיני וכל שנותר לי לעשות

זה להכניס את הרוטב החדש ל "בית"שלו

עם שאר חבריו.


מאז שאני משתמשת

באירגוניות האחסון שקופות במזווה שלי,

נשמר לי הסדר בצורה יוצאת דופן

(להבדיל מבעבר שהיה מתבלגן לי המזווה

כל שבועיים בערך וזה היה משגע אותי)..

בגלל שהארגוניות האלו,

כל כך פרקטיות ומוצלחות,

החלטתי להוסיף אותן לחנות האונליין שלי

כדי שגם אתם תבינו על מה אני מדברת.

ועכשיו הן גם במבצע של 10%.

השקעה משתלמת למזווה מסודר לתמיד!

למימוש ההטבה, ליחצו על הקישור הבא

הזינו את המילה סגר3

בלי רווח ,בקופון הנחה בעגלת הקניות

והארגוניות בדרך אלייכם.

צירפתי לכם תמונות בהמשך הפוסט

כדי שתוכלו להתרשם.



אז בואו נסכם את סדר הפעולות שלנו:


1. לרוקן את כל פרטי המזווה

לשייש במטבח או לשולחן האוכל.


2. לחלק לקבוצות: קמחים ביחד, סוכר ביחד,

פרטי אפייה ביחד, שימורים ביחד,

רטבים ביחד, ממתקים ביחד

חד פעמי, קפה ותה וכן הלאה......


3. למיין כל קבוצה בפני עצמה

כלומר: לשחרר את מה שלא בתוקף

ואת כל מה שלא בשימוש.

ולהשאיר את מה שצריך ובשימוש.


4. הסתכלו גם על תבלינים שיש לכם,

תבלינים שמעולם לא השתמשתם.

סביר להניח שגם לא תשתמשו. אגב,

ממליצה לכתוב על פקק התבלין את שמו

בטוש לא מחיק. כך לא תצטרכו

להרים כל תבלין כדי לזהות מיהו.


5. לאחסן חזרה לפי נושא: פסטות ביחד,

רטבים לפסטה ביחד וכן הלאה.....

מומלץ לאחסן בארגוניות אחסון שקופות,

כדי שתוכלו לראות תמיד את התכולה,

ואת הכמות שיש לכם.



6. לקנות מוצרים למזווה לפי הצורך,

ולהימנע ממבצעים שגורמים לנו לקנות

יותר ממה שאנו צורכים ומשתמשים.

זכרו, מילת המפתח בסדר וארגון בבית

היא ד-י-ו-ק כלומר לא להיות בהפרזה,

אלא להיות בשליטה על מוצרי המזון

שיש לנו בבית. ב-ה-צ-ל-ח-ה

ותשלחו לי תמונות ל- info@kimonoisrael.co.il

ואם אנחנו כבר במחלקת המטבח,

מצרפת לכם סרטון מתוך תוכנית הטלויזה "פשוט בבית"

שמשודרת בימים אלו בערוץ כאן 11

בפרק הבא תוכלו לראות איך אני מסדרת

את קופסאות הפלסטיק שלנו במטבח

בצורה שמעולם לא חשבתם עלייה.

העבירו לדקה 6.30 וגלו את הסוד לסדר

במגירה הכי בעייתית שלנו במטבח.




560 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
  • Whatsapp
bottom of page