נמאס לכם מבלגן במקרר? טיפים משני חיים למקרר מסודר!
  • סיון גונן

נמאס לכם מבלגן במקרר? טיפים משני חיים למקרר מסודר!



תסכימו איתי,

שליצור סדר וארגון במקרר זה אחד האתגרים

המורכבים ביותר במטבח. לא משנה כמה נשתדל, המקרר של רובנו

בדר"כ עמוס יתר על המידה ונוטה להתבלגן על בסיס יומי.

בנוסף לכך,

הפריטים מאוחסנים בתוכו ללא סדר הגיוני: קוטג מתחבא לו מאחורי איזה סיר, חבילת פטרוזיליה רקובה

בתחתית מגירת הירקות ועוד.. ועוד.. ועוד...

פעם חשבתי

שמקרר עמוס משדר שפע והיום אני מבינה שזה בדיוק ההיפך.. בעומס אי אפשר למצוא כלום, בטח לא שפע. כמו בכל מקום בבית,

כשעמוס האנרגיה תקועה, אין זרימה, אין תנועה,

אין אויר, אין תחלופה אך כשרואים הכל, ושהאוכל והמצרכים הם בנגישות, זה מחייה אותנו ונותן לנו אנרגיה להזין את הגוף שלנו, ולחיות בכיף.

נקודה נוספת שחשוב לציין היא שמקרר מבולגן ועמוס גורם לנו לבזבז הרבה כסף, ולמה? קודם כל ,מרוב שעמוס, אנחנו פשוט לא רואים

מה יש לנו במקרר... ואז קונים שוב

את אותם מצרכים שכבר חבויים אי שם

במעמקי המקרר אבל שכחנו מעצם מקיומם.

מכירים את זה שפתאום מוצאים 5 מיכלים של שמנת מתוקה כי לא היה לנו מושג שיש לנו בכלל שמנת מתוקה?.

וכתוצאה מכך, הרבה מזון נשכח, לא נאכל, מאבד מטריותו, מתקלקל /פג תוקף וכל זה בסופו של דבר הולך לפח, כסף שהולך לפח... וזה חבל.

לרוב גם אנו חושבים שהפיתרון האמיתי הוא לקנות מקרר יותר גדול

או לרכוש אביזרים נילווים כמו: מגירות נשלפות עם חלוקות על מנת ליצור סדר בבלגן. אבל בדרכ הפתרונות האלו,

לא מחזיקים מעמד.

כי כמו בכל דבר

שנוגע לסדר וארגון, הפיתרון האמיתי

אף פעם לא קשור לאביזר אחסון מסויים

או לגודל המקרר, הפתרון האמיתי תמיד קשור אלינו, ולשינוי בתפיסה ובהרגלים שלנו. כשאנו מבינים את ההגיון שעומד מאחורי הסדר במקרר, ומתרגמים את ההבנה ליישום, אז קורה הקסם והסדר נשמר.


נכון שמקרר גדול ומרווח,

יכול לעזור ולשדרג את המצב,

אך אם לא נדע

איך לייצר סדר במקרר

כזה שעובד ומחזיק מעמד,

מהר מאוד נמצא את עצמנו

עם מקרר גדול

ועם בלגן גדול עוד יותר.

נקודה נוספת שארצה להציף לפני שנצלול לפרקטיקה, היא שעלינו להבין

שהמטבחים שלנו בדר"כ נמצאים

בחלל הציבורי של הבית משמע, המקרר גלוי לעיניי כל ונמצא בפרונט של הבית, כלומר, כל מי שנכנס אלינו הביתה רואה את המקרר שלנו.

לכן, כל הארועים למיניהם שנמצאים על המקררים שלכם, החתונות, בר מיצוות,

בריתות שמתועדים באין סוף מגנטים ונמצאים על המקרר שלכם-

גלויים לכולם.

ועל זה ,תוסיפו גם חשבונות פתקים, ציורי ילדים

שננעצו על המקרר.

עכשיו חברים,

חשוב להבין שכל עומס של: המגנטים, החשבונות,

ציורים, תמונות שנמצא על הפרונט

של המקרר שלכם, פשוט לא נראה טוב, או לא נראה טוב בכלל. זה משפיע על המראה הכללי והאוירה במרחב הציבורי של הבית...

למה זה כל כך מקובל אצלנו שהקדימה של המקרר יראה כמו הלוח מודעות ומזכרות הכי מבולגן ועמוס שיש בבית? ושהוא גם יוצג לראווה לכל עובר אורח שמגיע לביקור? ותסכימו איתי שמקרר הוא

מכשיר/ רהיט

עם נוכחות מכובדת,

והפרונט שלו גדול, גבוה, רחב, להבדיל מתמונת קנבס משפחתית

בגודל סביר שתלוייה על קיר.


עכשיו עם יד על הלב, ובמידה והמקרר שלכם מלא מגנטים, מתי בפעם האחרונה ניקיתם את החלק הקידמי הזה של המקרר?

רק הזמן שלוקח

להוריד את כל המגנטים, לנקות ולהחזיר הכל חזרה,

לא תודה עדיף לוותר על הניקיון.


אז אם מגנטים על המקרר,

זה דבר משמח אתכם זכרו שיש עוד צדדים למקרר-

לא חובה לשים אותם בפרונט.

מהם השלבים לסידור המקרר



1.סידור חזית המקרר

נסיר ממנו את כל ההסחות,

מגנטים, ציורים,הודעות

את כל התשלומים שצריך לשלם,

מה עושים עם התשלומים

ואיפה מאחסנים אותם?

על זה אני מדברת בהרחבה

בסדנת אונליין של מסדרות ביחד

שיעור 3- מסמכים וניירת.

2. ניקוי חזית המקרר

אחרי שהסרנו מחזית המקרר

את כל ההסחות,

מומלץ לנקות את המקרר והידיות

ולגלות אותו שוב מחדש.

ממליצה לצלם את חזית המקרר

לפני הסרת המגנטים, ציורים, דפים

כדי שיהיה לנו תיעוד של הלפני,

וכנ"ל לאחר ההסרה והניקוי.

שימו לב להבדל בין שתי התמונות

ותודו שזה משמח לב אדם

לראות את השינוי.

3. ריקון תכולת המקרר לרוקן את כל תכולת המקרר

הכל כולל הכל: רטבים, ירקות, פירות,

מוצרי חלב, אוכל מוכן, תרופות אם יש.

מרוקנים את כל המגירות וכל המדפים.

ושוב- לפני שמרוקנים,

מומלץ לצלם את המקרר כפי שהוא.

4. ריכוז תכולת המקרר

להניח את כל מה שרוקנו

על השולחן במטבח,על השייש,

או על הדלפק של האי ולצלם.

חשוב שנניח את המוצרים

על משטח גבוה

כדי שיהיה לנו נוח לעבוד.

אבל שימו לב שכל התכולה

מרוכזת בשלב זה,

במקום אחד בלבד.

לדוגמא:על הדלפק במטבח.

לא להתחיל לפזר מוצרים

לאגפים שונים במטבח,

אלא אם כן,

ממש אין מקום על דלפק אחד

אבל חשוב שהכל ישאר יחסית מרוכז.

5. חלוקה לקבוצות למה הכוונה?

מרכזים את כל הרטבים לקבוצה אחת.

את מוצרי החלב לקבוצה נוספת

כל הפירות בקבוצה אחת

וכן הלאה..

חלוקה לקבוצות היא חשובה מאוד

כי אנו רוצים לטפל באופן יסודי

בכל קבוצה ולא לשכוח

או להתברבר

באיתור מוצרים במהלך תהליך הסידור.

עכשיו, אפשר למקם כל קבוצה

במקום אחר במטבח,

או להשאיר את כל הקבוצות

במקום אחד עם הפרדת מרחק

בין קבוצה לקבוצה.

אלו קבוצות יש לנו:

פירות, ירקות, עשבי תיבול,

גבינות, נקניקים,מוצרי חלב,

רטבים, ממרחים, ביצים,שתייה,

אוכל מוכן, אוכל מבושל באיחסון...

6. מיון

שלב המיון הוא שלב

מאוד מאוד חשוב. ללא מיון אי אפשר לסדר באמת,

וזה לגבי כל דבר בבית ובכלל.

לכן נקודת המוצא שלנו צריכה להיות

שרק מוצרים שהינם בשימוש ובעלי תוקף

חוזרים למקרר וכל השאר

הולכים לשחרור..

שימו לב למוצרים

ש ״אולי יום אחד״ נשתמש,

זכרו ש "אולי יום אחד"

ברב המקרים לא מגיע ולכן כאשר מחשבה זו עולה לכם,

כנראה שהגיע הזמן לשחרר...

מה שמחליטים להשאיר,

משאירים בערימת הקבוצה

(ניתן לשים מדבקות עם שם ותאריך

על רטבים מסויימים, או אוכל מוכן)

יש להשאיר עדיין בשלב זה

כל קבוצה במקבץ משלה,

ולא להחזיר עדיין למקרר.

וכמובן מה שמשחררים,

שמים בשקית ונפטרים.

7. ניקוי פנים המקרר

אם יש לכם אנרגיה וזמן, נצלו את המצב -כשהמקרר עומד יתום

לטובת ניקוי יסודי של פנים המקרר.

עברו טוב על המדפים, המגרות ודלתות המקרר מבפנים, והפטרו מכל הלכלוך

שהמקרר סופג עם הזמן.

8. שלב התכנון האחסון

כאשר אנו רוצים

להחזיר את המצרכים חזרה

חשוב לא להניח אותו סתם ללא מחשבה

ולכן ישנם 7 עקרונות קצרים חשובים

שיעזרו לכם לשמור על הסדר במקרר.

עקרון אחסון ראשון כל הקודם זוכה - להאכל... למה הכוונה? יש למקם בחלק הקידמי של המדף

או המגירה של המקרר את המוצר עם התאריך

הכי עדכני. לדוגמא גבינה שפג תוקפה עוד כמה ימים, תמוקם לפני גבינה שיש לך תוקף ארוך יותר.

עקרון אחסון שני

דומה מושך דומה

הכוונה היא שמאחסנים ביחד פריטים

השייכים לאותה קטגוריה.

בוא ניקח לדוגמא את קטגוריית הרטבים:

לפי עיקרון דומה מושך דומה,

מומלץ לשים את כל הרטבים

ביחד על מדף

או על שני מדפים (תלוי בכמות).

חשוב לא לאחסן במדף הרטבים,

מוצרים אחרים

שלא קשורים לאותה קטגוריה.

כי הם לא דומים

ולא שייכים לאותה משפחה.

כלומר לא נאחסן שתייה קרה,

עם רטבים באותו מדף.

אבל......

במידה ויש מקרר קטן

ואי אפשר להקצות

מדף לקטגוריה מסויימת,

ניתן לשלב בין שתי קטגוריות באותו מדף

אך חשוב לייצר הפרדה פיסית

בעזרת מיכל אחסון

או כל חוצץ אחר

בין קטגוריה אחת לשנייה

כדי להמנע מבלגן בתפעול השוטף.

עקרון אחסון שלישי

מה שאהוב קרוב אלינו

מה שאתם אוהבים,

מקמו בהיישג יד

לדוגמא, אם אתם מעדיפים

קוטג על גבינה לבנה

מקמו את הקוטג ראשון

לפני הגבינה הלבנה

ע"מ שהוא יהיה בהיישג יד

וכמו שאני אוהבת לקרוא לזה-

"בשלוף".

עקרון אחסון רביעי

הגבוה ממוקם בסוף

מכירים כמו בתמונת מחזור

של פעם מבית ספר,

שכל הגבוהים עומדים מאחור,

והנמוכים כמוני מקדימה

(מחזיקים את השלט)?

אז גם במקרר, מה שגבוה

כגון רוטב עם בקבוק גבוה,

יש למקמו מאחור

ומה שנמוך מקדימה,

כדי שתוכלו לראות.

עקרון אחסון חמישי

העיקר שקיפות

אם הינכם משתמשים

במיכלי אחסון למקרר,

ממליצה מיכלים שקופים

כדי שתוכלו לראות מה אחסנתם בתוך

ולא תצטרכו לפתוח את המיכל

כל פעם מחדש

כדי לבדוק מה יש בתוכו.

עקרון אחסון שישי

אוכל קדימה אוכל

ממליצה לאחסן אוכל מבושל

בכלים שקופים

שניתן יהיה לראות את האוכל

ממיכל אחסון.

עדיף לאחסן אוכל על מדף בגובה העיניים

כדי להגדיל את הסבירות

שתאכלו את האוכל.

אם לא אכלתם אחרי כמה ימים,

היפטרו מהאוכל והשאירו

את המקרר מאוורר.

עקרון אחסון שביעי

מי הזיז את הגבינה שלי

אם אין לכם מגירה

שמיועדת לגבינות במקרר,

מקמו גבינות באחד המדפים.

אל תאחסנו גבינות עמוק מידי במדף

מה שיכול לפגוע במרקם שלהן

ולהוות טמ"פ נמוכה מידי לגבינות

וגם לא בדלת המקרר

בה הטמ"פ גבוהה לגבינות.

9. טיפים אחרונים לקראת הסוף,

או כמו שאומרים

האותיות הקטנות החשובות...

א. לחלב חיי מדף קצרים,

לכן חשוב לאחסן אותו

במקום קר ועמוק במקרר.

אולם, אם הנכם מסיימים

מיכל חלב כל יומיים,

ניתן לאחסן את החלב על הדלת.

ב. את הבשר ועוף

שאנו שומרים בקירור לפני בישול,

מומלץ לאחסן במקום הכי קר במקרר

במדפים התחתונים וכמה שיותר עמוק.

ג. בדלת המקרר ניתן לאחסן

רטבים, שתייה, ממרחים

(כל קבוצה כמובן בנפרד).

אחסון מסוג זה לא זקוק לטמפ נמוכה

ולכן יכול להיות בדלת המקרר.

ד. ביצים מומלץ להוציא מקרטון הביצים

ולאחסן בכלי ייעודי לבייצים מפלסטיק,

כיוון שאריזות הקרטון מכילות חיידקים.

על כלי האחסון להיות יבש לגמרי,

למניעה של התפתחות חיידקים.

ה. איו צורך לאחסן

מוצרי מזווה שטרם נפתחו

כגון: קמחים, רטבים, ממרחים

זה סתם תופס מקום

ואין סיבה שמוצרים אלו

יהיו באחסון במקרר.


ו. כמה מילים על מקפיא

מקפיא נועד לשמור על מוצרים

שזקוקים להקפאה

כמו בשר, גלידות, אוכל מבושל וכדומה.

עלינו לזכור שמקפיא,

על מנת שהוא יהיה פונקציונאלי,

אין להשאיר בו פריטים

שאנו יודעים שלא נשתמש בהם

כמו אוכל מבושל שלא נאכל,

בשר שלא נרצה לבשל.

הפטרו ממה שאינו רלוונטי,

זיכרו שמקפיא מוצלח

הינו מקפיא מדוייק.

מקרר שהמקפיא שלו הינו מקפיא עליון,

ניתן לאחסן בו מוצרים בעמידה

כמן פיתות להקפאה, או ירקות קפואים,

ממש כמו ספרים על מדף.

לצורת אחסון זו אני קוראת

"אחסון עמודו"

כיוון שזה איחסון בעמידה.

הכל טוב ויפה אבל


10. איך מתחזקים את הסדר במקרר?

יש לתחזק את הסדר מידי שבוע.

להוציא את המיותר,

ולשחרר את מה שפג תוקף,

נרקב וכן נלאה.. מיון שבועי הוא שלב קריטי

על מנת לשמור על הסדר.

לפני שאתם עורכים קניות,

וודאו שאתם יודעים בוודאות

מה חסר לכם,

על מנת להימנע מרכישה של כפילויות.

ברגע שתשמרו על הסדר,

על החלוקה לקטגוריות,

על טריות ותחזיקו רק מה

שאהוב ,בשימוש וזקוק לקירור

יהיה לכם מקרר מדוייק בתכולתו

שיספק עבורכם שפע אמיתי.

בהצלחה!!!!

ואל תשכחו

לצלם את המקרר מסודר שסיימתם.

שילחו לי תמונות של לפני ואחרי

לוואטאצ 050-4264787

0 צפיות

סיון גונן -מומחית לסדר וארגון בתים ומשרדים

info@kimonoisrael.co.il | 050-4264787

  • קימונו ייעוץ בשיטת קונמארי - פרופיל

עקבו אחריי בדף הפייסבוק ובאינסטגרם שלי, קימונו- ייעוץ לסדר וארגון

©כל הזכויות שמורות לקימונו |  עיצוב ובנייה  MEITAG