
תסכימו איתי,
שליצור סדר וארגון במקרר זה אחד האתגרים
המורכבים ביותר במטבח. לא משנה כמה נשתדל, המקרר של רובנו
בדר"כ עמוס יתר על המידה ונוטה להתבלגן על בסיס יומי.
בנוסף לכך,
הפריטים מאוחסנים בתוכו ללא סדר הגיוני: קוטג מתחבא לו מאחורי איזה סיר, חבילת פטרוזיליה רקובה
בתחתית מגירת הירקות ועוד.. ועוד.. ועוד...
פעם חשבתי
שמקרר עמוס משדר שפע והיום אני מבינה שזה בדיוק ההיפך.. בעומס אי אפשר למצוא כלום, בטח לא שפע. כמו בכל מקום בבית,
כשעמוס האנרגיה תקועה, אין זרימה, אין תנועה,
אין אויר, אין תחלופה אך כשרואים הכל, ושהאוכל והמצרכים הם בנגישות, זה מחייה אותנו ונותן לנו אנרגיה להזין את הגוף שלנו, ולחיות בכיף.
נקודה נוספת שחשוב לציין היא שמקרר מבולגן ועמוס גורם לנו לבזבז הרבה כסף, ולמה? קודם כל ,מרוב שעמוס, אנחנו פשוט לא רואים
מה יש לנו במקרר... ואז קונים שוב
את אותם מצרכים שכבר חבויים אי שם
במעמקי המקרר אבל שכחנו מעצם מקיומם.
מכירים את זה שפתאום מוצאים 5 מיכלים של שמנת מתוקה כי לא היה לנו מושג שיש לנו בכלל שמנת מתוקה?.
וכתוצאה מכך, הרבה מזון נשכח, לא נאכל, מאבד מטריותו, מתקלקל /פג תוקף וכל זה בסופו של דבר הולך לפח, כסף שהולך לפח... וזה חבל.
לרוב גם אנו חושבים שהפיתרון האמיתי הוא לקנות מקרר יותר גדול
או לרכוש אביזרים נילווים כמו: מגירות נשלפות עם חלוקות על מנת ליצור סדר בבלגן. אבל בדרכ הפתרונות האלו,
לא מחזיקים מעמד.
כי כמו בכל דבר
שנוגע לסדר וארגון, הפיתרון האמיתי
אף פעם לא קשור לאביזר אחסון מסויים
או לגודל המקרר, הפתרון האמיתי תמיד קשור אלינו, ולשינוי בתפיסה ובהרגלים שלנו. כשאנו מבינים את ההגיון שעומד מאחורי הסדר במקרר, ומתרגמים את ההבנה ליישום, אז קורה הקסם והסדר נשמר.
נכון שמקרר גדול ומרווח,
יכול לעזור ולשדרג את המצב,
אך אם לא נדע
איך לייצר סדר במקרר
כזה שעובד ומחזיק מעמד,
מהר מאוד נמצא את עצמנו
עם מקרר גדול
ועם בלגן גדול עוד יותר.
נקודה נוספת שארצה להציף לפני שנצלול לפרקטיקה, היא שעלינו להבין
שהמטבחים שלנו בדר"כ נמצאים
בחלל הציבורי של הבית משמע, המקרר גלוי לעיניי כל ונמצא בפרונט של הבית, כלומר, כל מי שנכנס אלינו הביתה רואה את המקרר שלנו.
לכן, כל הארועים למיניהם שנמצאים על המקררים שלכם, החתונות, בר מיצוות,
בריתות שמתועדים באין סוף מגנטים ונמצאים על המקרר שלכם-
גלויים לכולם.
ועל זה ,תוסיפו גם חשבונות פתקים, ציורי ילדים
שננעצו על המקרר.
עכשיו חברים,
חשוב להבין שכל עומס של: המגנטים, החשבונות,
ציורים, תמונות שנמצא על הפרונט
של המקרר שלכם, פשוט לא נראה טוב, או לא נראה טוב בכלל. זה משפיע על המראה הכללי והאוירה במרחב הציבורי של הבית...
למה זה כל כך מקובל אצלנו שהקדימה של המקרר יראה כמו הלוח מודעות ומזכרות הכי מבולגן ועמוס שיש בבית? ושהוא גם יוצג לראווה לכל עובר אורח שמגיע לביקור? ותסכימו איתי שמקרר הוא
מכשיר/ רהיט
עם נוכחות מכובדת,
והפרונט שלו גדול, גבוה, רחב, להבדיל מתמונת קנבס משפחתית
בגודל סביר שתלוייה על קיר.
עכשיו עם יד על הלב, ובמידה והמקרר שלכם מלא מגנטים, מתי בפעם האחרונה ניקיתם את החלק הקידמי הזה של המקרר?
רק הזמן שלוקח
להוריד את כל המגנטים, לנקות ולהחזיר הכל חזרה,
לא תודה עדיף לוותר על הניקיון.
אז אם מגנטים על המקרר,
זה דבר משמח אתכם זכרו שיש עוד צדדים למקרר-
לא חובה לשים אותם בפרונט.
מהם השלבים לסידור המקרר
1.סידור חזית המקרר
נסיר ממנו את כל ההסחות,
מגנטים, ציורים,הודעות
את כל התשלומים שצריך לשלם,
מה עושים עם התשלומים
ואיפה מאחסנים אותם?
על זה אני מדברת בהרחבה
בסדנת אונליין של מסדרות ביחד
שיעור 3- מסמכים וניירת.
2. ניקוי חזית המקרר
אחרי שהסרנו מחזית המקרר
את כל ההסחות,
מומלץ לנקות את המקרר והידיות
ולגלות אותו שוב מחדש.
ממליצה לצלם את חזית המקרר
לפני הסרת המגנטים, ציורים, דפים
כדי שיהיה לנו תיעוד של הלפני,
וכנ"ל לאחר ההסרה והניקוי.
שימו לב להבדל בין שתי התמונות
ותודו שזה משמח לב אדם
לראות את השינוי.
3. ריקון תכולת המקרר לרוקן את כל תכולת המקרר
הכל כולל הכל: רטבים, ירקות, פירות,
מוצרי חלב, אוכל מוכן, תרופות אם יש.
מרוקנים את כל המגירות וכל המדפים.
ושוב- לפני שמרוקנים,
מומלץ לצלם את המקרר כפי שהוא.
4. ריכוז תכולת המקרר
להניח את כל מה שרוקנו
על השולחן במטבח,על השייש,
או על הדלפק של האי ולצלם.
חשוב שנניח את המוצרים
על משטח גבוה
כדי שיהיה לנו נוח לעבוד.
אבל שימו לב שכל התכולה
מרוכזת בשלב זה,
במקום אחד בלבד.
לדוגמא:על הדלפק במטבח.
לא להתחיל לפזר מוצרים
לאגפים שונים במטבח,
אלא אם כן,
ממש אין מקום על דלפק אחד
אבל חשוב שהכל ישאר יחסית מרוכז.
5. חלוקה לקבוצות למה הכוונה?
מרכזים את כל הרטבים לקבוצה אחת.
את מוצרי החלב לקבוצה נוספת
כל הפירות בקבוצה אחת
וכן הלאה..
חלוקה לקבוצות היא חשובה מאוד
כי אנו רוצים לטפל באופן יסודי
בכל קבוצה ולא לשכוח
או להתברבר
באיתור מוצרים במהלך תהליך הסידור.
עכשיו, אפשר למקם כל קבוצה
במקום אחר במטבח,
או להשאיר את כל הקבוצות
במקום אחד עם הפרדת מרחק
בין קבוצה לקבוצה.
אלו קבוצות יש לנו:
פירות, ירקות, עשבי תיבול,
גבינות, נקניקים,מוצרי חלב,
רטבים, ממרחים, ביצים,שתייה,
אוכל מוכן, אוכל מבושל באיחסון...
6. מיון
שלב המיון הוא שלב
מאוד מאוד חשוב. ללא מיון אי אפשר לסדר באמת,
וזה לגבי כל דבר בבית ובכלל.
לכן נקודת המוצא שלנו צריכה להיות
שרק מוצרים שהינם בשימוש ובעלי תוקף
חוזרים למקרר וכל השאר
הולכים לשחרור..
שימו לב למוצרים
ש ״אולי יום אחד״ נשתמש,
זכרו ש "אולי יום אחד"
ברב המקרים לא מגיע ולכן כאשר מחשבה זו עולה לכם,
כנראה שהגיע הזמן לשחרר...
מה שמחליטים להשאיר,
משאירים בערימת הקבוצה
(ניתן לשים מדבקות עם שם ותאריך
על רטבים מסויימים, או אוכל מוכן)
יש להשאיר עדיין בשלב זה
כל קבוצה במקבץ משלה,
ולא להחזיר עדיין למקרר.
וכמובן מה שמשחררים,
שמים בשקית ונפטרים.
7. ניקוי פנים המקרר
אם יש לכם אנרגיה וזמן, נצלו את המצב -כשהמקרר עומד יתום
לטובת ניקוי יסודי של פנים המקרר.
עברו טוב על המדפים, המגרות ודלתות המקרר מבפנים, והפטרו מכל הלכלוך
שהמקרר סופג עם הזמן.
8. שלב התכנון האחסון
כאשר אנו רוצים
להחזיר את המצרכים חזרה
חשוב לא להניח אותו סתם ללא מחשבה
ולכן ישנם 7 עקרונות קצרים חשובים
שיעזרו לכם לשמור על הסדר במקרר.
עקרון אחסון ראשון כל הקודם זוכה - להאכל... למה הכוונה? יש למקם בחלק הקידמי של המדף
או המגירה של המקרר את המוצר עם התאריך
הכי עדכני. לדוגמא גבינה שפג תוקפה עוד כמה ימים, תמוקם לפני גבינה שיש לך תוקף ארוך יותר.
Commentaires