מה הקשר בין ט"ו בשבט למזווה שלכם בבית
  • סיון גונן

מה הקשר בין ט"ו בשבט למזווה שלכם בבית




תגידו לי בבקשה ועם יד על הלב,

מה המצב של המזווה שלכם בבית?

יש לכם מושג מה הולך שם?

כמה רסק עגבניות יש לכם?

מה מצב הקמח?

וכמה קופסאות שימורים

של תירס וזיתים יש בבית?




כמה שרוולים של כוסות חד פעמי,

קניתם בקנייה האחרונה בשופרסל?

וכמה פירות יבשים,

שקדים וצימוקים,

קניתם במבצע ט"ו בשבט האחרון?

הרי השבוע בגלל החג,

חבל לא לקנות

מארזים של פירות יבשים

כשהמחירים ממש במבצע.




מוכר לכם השיח הפנימי הזה?

של חבל לא לקנות עכשיו.

ואגב זה לא רק בט"ו בשבט,

זה קיים בפורים, פסח ובכל חג.

ואפילו גם בלי קשר לחג,

בכל שבוע, מוצר אחר נתפס ברשת,

עליו מציעים מבצע בלתי נשכח

בתמורה שנקנה כמה מארזים

של אותו מוצר.




אז הרשו לי להזכיר לכם,

שהנחות מועדון, מבצע 1+1,

מוצרים במחיר מוזל,

תמיד יש,

ותמיד יתנו לנו להרגיש,

שרק עכשיו יש מבצע

והשאלה היא

האם אנו מנהלים את המבצע לטובתנו

או אם המבצע מנהל אותנו.




אז כשביקרתי בסופר השבוע

נתקלתי במבצעי הפירות יבשים לחג.

במבצע מציעים לנו לקנות

כמה מארזי פירות יבשים במחיר מוזל

ואם אנחנו כבר כנים עד הסוף,

אז בינינו,

כמה פירות יבשים אדם יכול לאכול?

הרי אחרי תאנה, תמר ומישמש

כבר ישנה תחושה של שובע

על גבול הבחילה.




לכן , כל מבצעי אחד פלוס אחד,

גורמים לחבילות האקסטרא שלנו,

של הפירות היבשים או כל דבר אחר,

לעלות אבק על המדפים במזווה.

וזה בדיוק העומס

אותו אנו מכניסים לביתנו,

כל פעם בתחפושת אחרת

פעם זה אוזני המן,

פעם זה מצות, תירוש, דבש,

שרוולים של כוסות חד פעמיות,

מפיות, נרות, מה לא??




הנקודה שלי בעצם בדיוור הזה,

היא שמתוך הנסיון שיש לי בליווים אישיים

עם הלקוחות שלי,

כאשר אנו מגיעים למחלקת המזווה,

יש שם חגיגה גדולה

והיא לא בסנוקר

היא ממש מתחת לאף שלנו,

במחלקת המטבח.

ושם יש לנו הכל מהכל,

לכל חג, יומולדת, ובכפילויות.




ולמה בכפילויות?

כי פתאום כשעושים סדר במזווה,

מגלים אין סוף מארזי טונה,

עשרות קופסאות של רסק עגבניות

פתיתים מכל הסוגים, ואף ללא גלוטן

פסטות מסולסלות, ובצורת פפיון.

פירורי לחם זהובים או פנקו

עדשים מכל הצבעים והמינים,

גם כאלו שלא צריך להשרות במים

ופתאום צץ לו דוחן שאין לאף אחד מושג

מה עושים איתו בעצם.

ואז אנו מבינים שבעצם המזווה שלנו,

הוא כמו רמי לוי קטן

ויש בו שפע ומכל טוב.




כשאני מלמדת איך יוצרים סדר פרקטי,

כזה שמחזיק מעמד,

במחלקת המזווה שלנו במטבח,

אז היתרון הגדול שמתקבל הוא

שאנו רואים את כל המצרכים שלנו

ומודעים לכמויות של כל דבר,

ואז יש לנו שליטה על המצב,

ולא קונים מוצרים שכבר יש לנו

בגלל שלא ראינו אותם במזווה

ואז לא מוציאים כסף פעמיים,

לא יוצרים עומס ובלגן

אלא יוצרים דיוק

גם בהתנהלות וגם בצרכנות.




ואולי גם זה הזמן לספר לכם,

שאוטוטו פסח מגיע

ואיתו עולה לאויר

הקורס האינטרנטי שלי בן ארבע מפגשים

בו נלמד ליצור

סדר שעובד ומחזיק מעמד

במטבח ,במזווה ובאיזורים נוספים בבית.

אז שווה להיות קשובים,

לפירסומים שלי שיצאו בקרוב.

כי הולכת להיות פה

חגיגת סדר פסח אמיתית!

0 צפיות

סיון גונן -מומחית לסדר וארגון בתים ומשרדים

info@kimonoisrael.co.il | 050-4264787

  • קימונו ייעוץ בשיטת קונמארי - פרופיל

עקבו אחריי בדף הפייסבוק ובאינסטגרם שלי, קימונו- ייעוץ לסדר וארגון

©כל הזכויות שמורות לקימונו |  עיצוב ובנייה  MEITAG