תבלינים, תבלינים כמה טעם הם מוסיפים לחיינו ומה היינו עושים בלעדייהם?
אבל השאלה הנשאלת היא האם באמת אנחנו משתמשים בכל תבלינים שיש לנו במגירה,
ולמה תמיד אנחנו מגיעים למצב שמגירת התבלינים שלנו מלאה עד אפס מקום.
הרי לכולנו יש פה ושם תבלינים שהשתמשנו בהם לפני שנתיים לאיזה סוג של תבשיל ,
ומעבר לפעם ההיא, לא השתמשנו בהם שוב .
לי זה קרה עם התבלין ראס אל חנות. הוא הופיע במתכון של תבשיל שהכנתי, השתמשתי בו פעם אחת בלבד ומאז הוא נכנס לשנת חורף אצלי במגירת התבלינים לפחות לכמה שנים.
כמובן שכאשר גיליתי שזה מה שקרה, שיחררתי אותו לדרכו.
אז בואו נעשה סדר בבלגן והנה לכם 10 טיפים שיסגרו את כל הפינות בנוגע לתבלינים:
החל מאיך מסדרים, איפה מאחסנים ובמה מומלץ לאחסן. ואל תפספסו אחרי הטיפים ,
את המארז המושלם של קימונו לאיחסון תבלינים
1. מיון , מיון, מיון ושוב מיון…
הוציאו את כל התבלינים שיש ברשותכם ושימו אותם על השולחן. שימו בצד בערימה את כל התבלינים שאתם בטוח משתמשים ושהם חייבים להיות במגירת התבלינים שלכם. וכל השאר שלא בשימוש, הולך לשחרור…
2. אם ישנה התלבטות בנוגע לתבלין,
ההמלצה שלי לשחרר. אם יש ספק אין ספק. תבלינים זה או שמשתמשים ויודעים שמשתמשים בוודאות,
או שלא.
3. תוקף תבלין
בדקו את התוקף של כל תבלין ומה שפג תוקפו, זה הזמן לשחרר.
4. איחסון אחיד לכל התבלינים
המנעו מלאחסן תבלינים בסוגים שונים ומגוונים של מיכלים/ שקיות/ צנצנות.
זה מקשה על האיחסון ועושה מלא בלגן. בחרו מיכל איחסון אחיד ונוח לתבלין ושימו את שאר התבלינים באותו סוג מיכל שתיהיה אחידות בעין ונוחות באחסון.
5. צנצנת מרובעת הכי מומלצת
אני ממליצה על צנצנות בגודל בינוני לאחסון תבלינים, עם תחתית בצורת ריבוע. למה תחתית בצורת ריבוע? זה מתארגן הרבה יותר טוב במגירה ומנצל את המקום בצורה מקסימלית
לעומת כל בסיס עגול שתופס הרבה מקום ולא מנצל את כולו.
6. מנגנון סגירה בהברגה
צנצנת עם סגירת הברגה מאוד נוחה לתיפעול. ניתן לפתוח ולסגור בקלות ובנוסף, ההברגה יוצרת את המנגנון הכי אטום, מבטיחה שמירה על טריות התבלין וחיי מדף ארוכים.
הברגה גם יותר מומלצת מסגירת וואקום שנשחק עם השנים ואז האטימות נפגמת.
7.מדבקה עם שם התבלין זה חובה
אין דבר יותר מעצבן מלנסות לאתר את שם התבלין כשהידיים שלנו מלוכלכות
בשמן, מים וכו. מומלץ לשים את המדבקה בראש ההמכסה כדי שתיראו ברגע האמת
את שמות התבלינים ותוכלו לשלוף בקלות את התבלין הרצוי.
חשוב שהמדבקה תיהיה איכותית., שלא תרד במים, מדיח ושהדפוס יהיה מספיק גדול וברור.
8. רוחב פיית צנצנת האחסון הינו חשוב
רוב המתכונים מציינים את כמות התבלין שעלינו להשתמש להכנת תבשיל מסויים
בצורת מדידה של כפית, לכן חשוב שפיית הצנצנת בה אנו מאחסנים תבלין
תיהיה רחבה מספיק כדי להכניס כפית.
9. היכן מומלץ לאחסן תבלינים
ארון? מקרר? מקפיא? אז יש בלי סוף כתבות בנושא וכל אחד ממליץ אחרת.
יש כאלו שאומרים שתבלינים אדומים כמו פפריקה וצילי מצריכים קירור כדי שישאר הטעם הדומיננטי
אבל מצד שני ,מומחים אחרים טוענים שהקירור גורם לכניסת לחות לכלי שמובילה לעובש…
ולכן עד היום הדעות חלוקות.
אבל מה שכל המומחים מסכימים לגביו הוא שחיי המדף של תבלינים הינו ארוך ביחס לחיי מדף
של מוצרים יבשים אחרים ולכן תבלינים לא נוטים להתקלקל כל כך מהר.
בנוסף ההמלצה היא שאם מאחסנים שלא בקירור, יש לאחסן לא בקירבה של תנור, גז,
או מקור חום אחר במטבח כי חשיפה לחום יכולה לפגוע באיכות התבלין..
10. תבלינים בתפזורת
נכון שיש משהו מאוד מושך בלקנות תבלינים שאפשר להריח ולגעת ואף לטעום אך כל חשיפה לחלל האויר
והבדיקה של הקונים שקדמו לכם, יכולה להוריד מאיכותו של התבלין, לכן חיי המדף של תבלין בתפזורת
הינו קצר יותר מתבלין שמגיע אטום. אז כדאי לקחת נתון זה לתשומת הלבבמידה ורוכשים תבלינים בתפזורת.
בנוגע להקפאה
קראתי הרבה כתבות שאמרו שלא צריך להקפיא תבלינים. תבלין זה צמח חי, נושם וצריך תנועה
וההקפאה לא נחוצה לו ויכולה שוב לגרום לכניסה של לחות לתבלין ולייצר עובש.
זאת אומרת שאם אני מסכמת לפי ההגיון שלי את כל דברי המומחים:אם יש לי תבלין שהוא בשימוש יום יומי, מומלץ שיהיה במקום נגיש במטבח אבל במרוחק ממקור חום.
אם יש לי תבלין בשימוש אחת ל- אפשר לשמור במקרר [אין צורך במקפיא] באריזה סגורה ואטומה
כדי שלא יהיה במגע עם לחות.
ומה אני עושה? אצלי כולם במגירה במטבח ואני לא מקררת שום דבר. אבל חשוב כמו בכל דבר בחיים,
שכל אחד ואחת יעשו מה שנכון, מדוייק ועובד עבורם….
ועכשיו רציתי לספר לכם על המארז החדש והמושלם לאיחסון תבלינים שהגיע לחנות קימונו.
המארז כולל:
-8 צנצנות זכוכית מרובעות עם מכסה הברגה
-גליון מדבקות תבלינים איכותיות ומעוצבות
-מדריך קימונו מודפס לסידור וארגון תבלינים
כל זה במחיר השקה של 120 ש"ח בלבד.
לפרטים נוספים , לחצו כאן או על הכפתור למטה
האם את מוכנה לשים סוף לבלגן בארונות הבגדים, המצעים והמגבות בבית
בתוכנית ממוקדת, קצרה ופרקטית שמיועדת לנשים עסוקות?
רציתי לספר לך שמחזור נוסף של התוכנית שלי ״מרתון בארון״ עומד להתחיל,
ולמה אני מספרת לכן על זה דווקא עכשיו? כי גם ככה נצטרך להחליף אוטוטו
ארון קיץ לחורף, ולכן זו הזדמנות נהדרת לנצל את המומנטום ולעשות איתי תהליך חד פעמי,
ממוקד ויסודי בקטגוריית הטקסטיל בבית (בגדים, מצעים, מגבות).
מזה מרתון בארון❓מרתון בארון זו תוכנית המיועדת לכל מי שרוצה:
-לשים סוף לבלגן ולעומס בארונות בבית אבל אף פעם לא מוצאת את הזמן והאנרגיה לעשות זאת.
-לאמץ הרגלים חדשים של סדר וארגון בארונות ולייצר תשתית של סדר שפשוט
עובד ומחזיק מעמד לשנים (מבוסס על שיטה יפנית).
-להשתתף בתוכנית פרקטית, מעשית , פשוטה וקצרה שמתאימה לנשים עסוקות.
מעניין אותך? אז הנה כל הפרטים!
📌התוכנית נמשכת 3 שבועות וכל התכנים מגיעים אלייך ישירות לקבוצת שקטה בוואטאפ
ולקבוצת פייסבוק סגורה רק של התוכנית.
📌בימי ראשון, שלישי וחמישי ( במשך 3 שבועות),
תקבלי פרק של 25 דקות בלבד שתוכלי לצפות בזמנך הפנוי וכל הפרקים שיעלו בתוכנית
הם שלך לתמיד ותוכלי לצפות בהם מתי שתרצי!
📌כל פרק מסתיים במשימת סידור קצרה המותאמת לנשים עסוקות ואת המשימה תעלי לקבוצת הפייסבוק שלנו ושם תקבלי תמיכה מקצועית ממני בנוגע ליישום שלך.
📌בנוסף נפגש לדייט בזום כמה פעמים כדי לדבר על כל מה שמאתגר/ מסתדר לך בתוכנית
וכמובן שאני איתך בתוכנית כדי ללוות אותך יום יום, לתת לך מענה לכל שאלה שתיהיה לך.
📌והכי חשוב! את לא לבד- כל זה קורה בקבוצה
שמתחילה יחד איתך, עושה את התוכנית כמוך ונמצאת בה כדי לתת ולקבל מוטיבציה אחת מהשניה.
התוכנית מתחילה ביום ראשון ב- 27/11
ועד ה- 15/11 יש לך גם הנחה של 15%
רוצה פרטים נוספים? לחצי על הכפתור
האזנת כבר לפודקאסט שלי " למה לא מוצאים שום דבר בבית הזה?"
הפודקאסט מופיע גם בספוטיפיי, אפל פודקאסט, אמזון מיוזיק, וגוגל פודקאסט.
הזינו בשורת החיפוש למה לא מוצאים שום דבר בבית הזה, והפודקאסט יעלה לכם עם כל הפרקים.
הצטרפת כבר לקבוצת פייסבוק שלי?
אם אהבתם את הפוסט ואתם רוצים להמשיך להיות מעודכנים בכל הערוצים והסרטונים שלי,
אני מצרפת את כל הקישורים: לעקוב אחרי באינסטוש ובפייסבוק, להירשם לערוץ שלי ביוטיוב
וכמובן לקבל לפני כולם את הניוזלטר השבועי שלי כדי שלא תפספסו דבר.
אינסטוש- לחצ/י כאן
פייסבוק- לחצ/י כאן
יוטיוב- לחצ/י כאן
לניוזלטר- לחצ/י כאן
Comments